[AO] Simon wint uitputtingsslag van landgenoot Monfils

Gilles Simon heeft in de derde ronde van de Australian Open het Franse onderonsje met Gaël Monfils gewonnen. De als veertiende geplaatste tennisser zegevierde na een marathonpartij van bijna vijf uur met 8-6 in de vijfde set: 6-4, 6-4, 4-6, 1-6 en 8-6. Simon mag door zijn zege in de vierde ronde aantreden tegen de Brit Andy Murray, de nummer drie van de plaatsingslijst.

Simon leek aanvankelijk op een soevereine zege af te stevenen. Na het winnen van de eerste twee sets kantelde de wedstrijd echter in het voordeel van Monfils, die vervolgens de derde en vierde akte in zijn voordeel beslechtte.

Beide spelers hadden zich inmiddels al een aantal keer laten behandelen. Mede daardoor draaide de beslissende vijfde set uit op een ware uitputtingsslag. Veelzeggend was dat in de in totaal 94 minuten durende set liefst zeven breaks plaatsvonden. Simon brak in de achtste game en mocht vervolgens bij 5-4 voor de wedstrijd serveren. Daarin slaagde hij niet. Vier games later was die opdracht wel aan hem besteed.

Het is overigens nog niet gedaan met de Franse onderonsjes in Melbourne. In de vierde ronde kruisen toptienspeler Jo-Wilfried Tsonga (7) en Richard Gasquet (9) de degens.