Di Resta: "Er waren gesprekken met McLaren"

Paul di Resta was een serieuze kandidaat om Lewis Hamilton op te volgen bij McLaren. Het team uit Woking koos uiteindelijk voor Sergio Pérez. De Schot hoopt nu in 2014 alsnog een kans te krijgen bij McLaren.

"Ik kan er niet te veel over zeggen, maar er zijn gesprekken geweest", vertelde Di Resta op het podium van de autosportbeurs in Birmingham. "Ik heb een erg goede band met McLaren. Teambaas Martin Whitmarsh heeft er zelfs een belangrijke hand in gehad dat ik bij Force India kon gaan rijden. Misschien dat onze paden in de toekomst nog kruisen, misschien kom ik in een andere auto terecht en weet ik hen wel te verslaan. Het lijkt me in elk geval geweldig om voor McLaren te kunnen werken. Ze winnen races en dat is ook de reden waarom ik in deze sport zit."

Di Resta wilde niet zeggen hoe groot zijn kansen op het McLaren-stoeltje waren, maar merkte wel op: "Helaas spelen in deze sport ook veel andere belangen en Sergio Pérez heeft enkele goede sponsors achter zich staan." Di Resta, die vorig jaar bij Force India 46 punten verzamelde, hoopt nu voor 2014 opnieuw in beeld te kunnen komen bij McLaren. "Er wacht Pérez een lastige taak. Hij zal zich dit jaar moeten bewijzen en Button zal het hem niet gemakkelijk maken. Er kan veel veranderen in een jaar. In het voetbal pakken transfers soms ook niet goed uit. Ik zal ondertussen goed moeten presteren, zodat de teambazen aan me blijven denken."