Guardiola wil weer aan het werk

Pep Guardiola is klaar om weer aan het werk te gaan bij een voetbalclub. Dat zei de voormalige succescoach van FC Barcelona op een persconferentie in Zürich, waar gisteren de Gouden Bal werd uitgereikt.

"Ik heb besloten om het coachen weer op te pakken", zei de 41-jarige Catalaan desgevraagd. "Maar daar is ook alles mee gezegd. Ik heb nog geen club."

Sinds zijn vertrek bij Barcelona werd Guardiola met verschillende clubs in verband gebracht.Zo zou Alex Ferguson hem als zijn beoogde opvolger zien bij Manchester United, en hadden ook Chelsea en Bayern München interesse.

De Catalaan zelf wilde geen woorden vuil maken aan de geruchten. "Praten over clubs die nu nog een coach hebben zou een gebrek aan respect tonen", aldus de voormalig Spaans international. En passant ontkende hij dan ook het meest recente gerucht dat hij bij gastland Brazilië langs de lijn zou staan tijdens het WK van volgend jaar in dat land.

"Ik denk dat dat iemand moet zijn uit hun eigen land. Scolari is slechts één van de vele coaches van wereldklasse uit Brazilië", refereerde Guardiola naar de huidige bondscoach van Brazilië, Luis Felipe Scolari, die onlangs werd aangesteld als bondscoach van zijn land.