Van den Broeck laat klassiekers lopen

Jurgen van den Broeck komt dit jaar niet in actie in de voorjaarsklassiekers. De 29-jarige Belgische wielrenner laat de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik schieten. Dat zegt hij op de website van zijn ploeg Lotto-Belisol. Hij denkt meer World Tour-punten te kunnen verdienen voor Lotto in de Ronde van Romandië.

"Ik heb de Waalse klassiekers al negen of tien keer gereden, maar ik was nog nooit top", laat de nummer vier van de Tour de France van vorig jaar weten. "De ploeg geeft mij de kans om volledig in functie van de Tour te werken, dus is het aan mij om te zorgen dat ik er alles aan doe om naar vermogen te presteren, ook in de voorbereidingskoersen."

Van den Broeck heeft van het tourpodium opnieuw zijn grote doel gemaakt. "Het talent van een Contador of Froome heb ik niet, maar ik probeer elk jaar op verschillende vlakken nog een beetje progressie te boeken. De goesting om elk jaar maandenlang minutieus toe te leven naar dat grote doel is er nog steeds."

De naam van Van den Broeck, die zijn seizoen deze maand begint in Argentinië in de Tour de San Luis, dook onlangs op in een dopingonderzoek naar de Belgische arts Chris Mertens. De renner liet weten dat hij nooit iets heeft gedaan dat verboden is.


Van den Broeck laat klassiekers lopen (Foto: Novum)