Honkballer Van den Hurk naar Zuid-Korea

De Nederlandse profhonkballer Rick van den Hurk gaat spelen in Zuid-Korea. De 27-jarige werper heeft een contract getekend bij Samsung Lions, dat ploeg die vorig seizoen voor de vijfde keer kampioen werd in Zuid-Korea. In 2011 was de ploeg uit Daegu het eerste niet-Japanse team dat winnaar werd van de Asia Series, het toernooi tussen de profkampioenen van Japan, Zuid-Korea, Taiwan, China en Australië.

Van den Hurk kwam sinds september vorig jaar uit voor de Pittsburgh Pirates in de Major League omdat hij daarvoor een goed seizoen draaide in het op een na hoogste team van de organisatie. Desondanks bleef zijn optreden in de Major Leagueselectie beperkt tot slechts vier wedstrijden.

Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse speler in de Zuid-Koreaanse profcompetitie actief zal zijn. In 2000 speelde Hensley Meulens er voor SK Wyverns, waarna hij later tijdens de Olympische Spelen in Sydney naam maakte met zijn beslissende klap in het duel tegen Cuba, dat toen voor het eerst een olympische nederlaag moest incasseren. Meulens zal ook in maart de manager zijn van het Nederlands honkbalteam tijdens de World Baseball Classic.