Ruim 80.000 meldingen vuurwerkoverlast

Op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl zijn tot dinsdag 13.30 uur 73.199 meldingen binnengekomen. Maandag stond de teller nog op 68.000.

Volgens een van de initiatiefnemers van het meldpunt, fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks Rotterdam, is op oudejaarsdag veel geklaagd over schade, gevaarlijke situaties voor voorbijgangers en over stress bij huisdieren.

Het meldpunt, dat bijna anderhalve week geleden openging, blijft nog tot donderdag in de lucht.

Update 17.35 uur:
De teller van het meldpunt vuurwerkoverlast van GroenLinks heeft dinsdag de tachtigduizend overschreden. Rond de jaarwisseling kwamen ruim vijftienduizend nieuwe meldingen binnen.

Op oudejaarsdag hadden vooral honden en katten het zwaar te verduren. Op de site kwamen extra veel meldingen over vuurwerkstress bij huisdieren binnen, laat voorzitter van de Rotterdamse fractie Arno Bonte weten. 's Avonds gingen meldingen vooral over gevaarlijke situaties op straat en op nieuwjaarsdag kwamen veel klachten over afval en schade binnen.

Het meldpunt is een initiatief van vijftien lokale GroenLinks-fracties waaronder die van Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Enschede en Groningen. Donderdag worden alle reacties gebundeld en aangeboden aan de Tweede Kamer.