Nadal mist toernooi Abu Dhabi door buikvirus

Tennisser Rafael Nadal heeft zich dinsdag afgemeld voor het demonstratietoernooi in Abu Dhabi. Dat liet de Spanjaard op Facebook weten. Hij heeft een buikvirus en daardoor koorts. Nadal zou bij het toernooi in Abu Dhabi, dat donderdag van start gaat, zijn rentree maken na zeven maanden blessureleed. Hij stond sinds Wimbledon aan de kant met een peesontsteking in zijn knie.

"Ik ben erg teleurgesteld dat ik niet mee kan doen", schrijft Nadal. "Alles was al voorbereid." Artsen hadden hem echter afgeraden om mee te doen omdat zijn lichaam rust nodig heeft om van het virus af te komen. Nadal benadrukte bovendien dat met zijn knie alles goed zit. "Mijn herstel is goed verlopen, mijn knie voelt goed en ik keek er naar uit om weer wedstrijden te spelen."

Het Mubadala World Tennis Championship in Abu Dhabi geldt als de officieuze start van het tennisseizoen. Novak Djokovic, Andy Murray, David Ferrer, Tomas Berdych en Janko Tipsarevic doen nu nog mee aan het toernooi. Het is onduidelijk of Nadal wordt vervangen.


Nadal mist toernooi Abu Dhabi door buikvirus (Foto: Novum)