Officiële site After Earth in de lucht

After Earth, de nieuwe film van regisseur M. Night Shyamalan, komt pas in de zomer van 2013 uit, maar de marketingafdeling draait inmiddels op volle toeren. Nu heeft de film zijn eigen officiële site gekregen en die oogt zeer fraai. Hopelijk geldt dat straks ook voor de film zelf.

De officiële site van After Earth is onderverdeeld in drie onderdelen. Zo is er een sectie waar informatie is te vinden over de film, waarbij de cast wordt uitgelicht, trailers bekeken kunnen worden en downloads te vinden zijn. Dit lijkt echter slechts bijzaak, want de meeste aandacht gaat uit naar het stuk dat Nova Prime heet.

In dit vernuftig gecreëerde gedeelte wordt meer uitleg gegeven over de Kirai’s, de bewoners van de planeet Kirai Raige. Hier leeft de mensheid verder nadat het de aarde heeft verlaten, nadat onze moederplaneet onbewoonbaar werd. Door met de muis naar beneden te scrollen wordt een interactief kijkje gegenereerd in onder meer de training, wapens en vijanden van de Kirais. 

Tenslotte is er het stuk Project Next Generation, een klein onderdeel dat iets zegt over waarom de mensen de gevaarlijkste plek in het universum hebben verlaten: de aarde, waar nog een overlevingskans van slechts 0,000625% geldt.

Shyamalan maakte naam als regisseur met de thriller The Sixth Sense. Het succes van die film heeft de geboren Indiër nooit kunnen evenaren, maar met Planet Earth doet hij een nieuwe poging. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Will Smith en zijn zoon Jaden.