Prometheus-scenarist bedankt voor vervolg

Damon Lindelof gaat niet aan de slag met het scenario van Prometheus 2. De Amerikaan zegt geen tijd te hebben voor een dergelijk omvangrijk project. "Ik was met het script van Prometheus al een jaar bezig, en dat was slechts een herschrijving van een bestaand script", zegt hij tegen de Amerikaanse filmsite Collider.

Prometheus van regisseur Ridley Scott, dat eind mei in de Nederlandse bioscopen verscheen, was het langverwachte vervolg op Scotts sciencefictionklassieker Alien uit 1979. Hoewel de film zeer wisselend werd ontvangen duurde het niet lang voordat een vervolg werd aangekondigd.

Het eerste scenario van Prometheus was van Jon Spaihts. Hoewel Scott zei in principe klaar te zijn om met de opnames te beginnen, liet hij toch Lindelof het scenario onder de loep nemen.

"Als ik nu een vervolg moet schrijven, helemaal vanaf het begin, kost me dat waarschijnlijk twee jaar van mijn leven", gaat de 39-jarige Lindelof verder. "Daar heb ik het geduld niet voor. Ik kan me maar op een ding tegelijk concentreren, en ik heb eerst nog wat andere projecten op de planning staan."

Lindelof nam onder meer de scenario's voor zijn rekening van J.J. Abrams' sciencefictionfilm Star Trek: Into Darkness en van zombie-epos World War Z met Brad Pitt. Beide films verschijnen volgend jaar in de bioscoop. Wanneer Prometheus 2 in productie moet gaan is nog onbekend.


Prometheus-scenarist bedankt voor vervolg (Foto: Novum)