Van der Sloot wil publiciteit voor boek

Joran van der Sloot wil met leugens en bedrog in de publiciteit blijven om een nog te verschijnen boek of film te promoten. Dat zegt zijn voormalige advocaat Jose Luis Jiménez, die er door Van der Sloot van wordt beschuldigd dat hij er met 75 duizend dollar vandoor is gegaan.

De advocaat zou het geld hebben gekregen om de rechters in zijn proces dat begin januari diende om te kopen. In ruil zou hij een fors lagere straf krijgen dan de eis van justitie. Dat meldde althans een Peruaans tv-programma op basis van een brief van Van der Sloot. Het geld zou afkomstig zijn van Mary Hammer, die begaan was met de zaak van Van der Sloot, en hem financieel ondersteunde. "Dit alles is een grove leugen", verdedigt Jiménez zich.

De raadsman stelt dat zowel lokale als internationale media alles wat over Van der Sloot naar buiten komt, als zoete koek slikken. "Een paar maanden geleden zou hij trouwen. Ook zou hij een kind krijgen. En nu dit."

Van der Sloot heeft volgens Jiménez zijn huidige advocaat Maximo Altez, die ook eerder zijn advocaat was en nu weer zijn zaak behartigt, beschuldigd van iets vergelijkbaars. "Nu ben ik aan de beurt", zegt Jiménez verbolgen. "Ik heb alle bewijzen dat ik het geld aan Mary Hammer heb teruggegeven."

Van der Sloots huidige advocaat Maximo Altez spreekt tegen dat zijn cliënt aan een boek of film zou werken. "Dit is echt onzin." Volgens de advocaat heeft Jiménez het geld helemaal niet teruggegeven.

Van der Sloot werd in januari veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar voor de moord op de Peruaanse tiener Stephany Flores. Hij beroofde haar in mei 2010 van het leven in een hotelkamer in Lima. Van der Sloots huidige advocaat probeert via verschillende beroepszaken ervoor te zorgen dat zijn cliënt een nieuw proces krijgt, tot nu toe zonder succes.

Er loopt ook een uitleveringsverzoek van de VS tegen van der Sloot voor het omkopen van Beth Holloway, de moeder van de Amerikaanse tiener Natalee, die in 2005 op Aruba verdween. Van der Sloot is nog altijd hoofdverdachte in deze verdwijningszaak.