[Bundesliga] Bayern slaat aanval Dortmund af

Titelhouder Borussia Dortmund is er zaterdag niet in geslaagd de achterstand op koploper Bayern München te verkleinen in de Bundesliga. In München eindigde het onderlinge treffen in 1-1. Toni Kroos had de thuisploeg in de 67e minuut op voorsprong gezet, maar zeven minuten later stond het weer gelijk via Mario Götze.

Bayern, dat zonder Arjen Robben speelde, kreeg in de eerste helft een flinke domper te verwerken. Centrale verdediger Holger Badstuber moest met een zware knieblessure naar de kant en is mogelijk een half jaar uitgeschakeld.

Bayern houdt door het gelijkspel een voorsprong van elf punten op nummer drie Dortmund. Bayer Leverkusen, dat met 1-0 won van FC Nürnberg, staat tweede op acht punten van de ploeg van trainer Jupp Heynckes.

Bayern slaat aanval Dortmund af (Foto: Novum)