Script God of War-film mag afwijken

Sony heeft de scriptschrijvers van de God of War-film, Patrick Melton en Marcus Dunstan, toestemming gegeven om het verhaal van Kratos te herschrijven als dat nodig is. Beide heren zijn bekend als schrijvers van Saw IV, Saw VSaw VI en Saw 3D.

Sony wil het vooral geen kopie van Immortals en Clash of the Titans laten worden. "Die films kunnen God of War te in een meer gewaagde richting laten stappen. Niet om precies hetzelfde te zijn, maar om zich te onderscheiden, net zoals andere heruitvindingen dat hebben gedaan binnen dat genre. Het bevredigende is om te kijken naar die films als een commentaar op het genre en nu iets anders te doen", zei Dunstan.

"Je zou van Sony verwachten dat ze het oorspronkelijke verhaal uit de games heilig en zo vinden, maar ze hebben ons aangemoedigd om het anders te maken dan die films en als dat betekent om van het verhaal van de games af te stappen, dan vinden ze dat goed. En ze zijn erg betrokken", vult Melton aan.

De God of War-film zou een 'origins'-film moeten worden, zoals Batman Begins. De beide heren verwerken het leven van Kratos voordat hij de 'Ghost of Sparta' werd in het script. We gaan hem zien met vrouw en kinderen, zodat we hem meer begrijpen waarom hij het bloedige reis begint om de brute strijder te worden die wij uit de games kennen. De veldslag met de barbaren zit in ieder geval in de film, wanneer hij hulp inroept van Ares, de god van de oorlog om hem bij te staan in die strijd.

Een releasedatum of wie de rol van Kratos gaat vertolken is nog niet bekend.

Kratos