'Chelsea wil De Vrij voor zes miljoen'

Stefan de Vrij weet nog niet of hij zijn in 2014 aflopende verbintenis bij Feyenoord wil verlengen. Chelsea hoopt te profiteren van deze situatie en volgens het Engelse Metro bereidt de Londense ploeg een bod van zes miljoen euro voor.

In de winterstop gaat De Vrij met technisch directeur Martin van Geel in gesprek. "Ik teken niet zomaar bij. Pas als ik alle benodigde informatie op een rijtje heb, kan ik een juiste afweging maken", aldus de verdediger.

"Ik sta open voor contractverlenging, maar voordat ik teken moeten de club en ik eerst nog onderhandelen", aldus De Vrij. "Er is geen haast bij, want ik heb nog een contract tot 2014. Ik zal straks eerst het verhaal van Feyenoord aanhoren en daarna vertellen hoe ik mijn toekomst bij de club voor ogen zie."

"Ik wil hier voor mezelf namelijk wél perspectief hebben. Daarom wil ik bijvoorbeeld weten welke spelers er blijven, of er versterkingen bij komen en - dat vooral - of we Europees voetbal halen", vervolgt de Feyenoorder.

Daarnaast hoopt De Vrij dat Ronald Koeman ook volgend seizoen trainer is bij de Rotterdammers. "Als hij zijn contract verlengt, groeit de kans dat ik ook bijteken. Ik ben heel tevreden over de samenwerking van de staf met de groep en denk dat de trainer hier nog niet klaar is."

Feyenoord hoeft in ieder geval niet te vrezen dat De Vrij, in tegenstelling tot onder meer Leroy Fer en Georginio Wijnaldum, naar een concurrent als PSV of FC Twente zal verhuizen. "Eerlijk gezegd zie ik mezelf niet snel naar een andere Nederlandse club gaan. Dus: óf ik blijf bij Feyenoord, óf ik ga naar het buitenland", aldus De Vrij.