De Boer: "Een van onze beste wedstrijden"

Ajax was zondag op bezoek bij Roda JC de betere ploeg en won uiteindelijk met 2-1, al kwam de overwinning erg moeizaam tot stand. Door twee late doelpunten van Christian Eriksen en invaller Lasse Schöne werden de drie punten binnengehaald. "Dat was verdiend", zei trainer Frank de Boer na afloop tegen de camera's van Eredivisie Live.

"Ik denk dat het een van onze beste wedstrijden was die we hebben gespeeld. We hebben heel veel kansen gecreëerd." Roda had weinig in te brengen, maar kwam na een kwartier wel op voorsprong door een goal van Guus Hupperts. "Het was eigenlijk een beetje zoals tegen Borussia Dortmund. Zij komen een keer bij ons doel en het is een doelpunt. Een fout van Daley Blind ging daar aan vooraf. Daarna wilde de bal er voor ons niet in. Maar we hebben fantastisch karakter getoond. We zijn er in blijven geloven en hebben terecht gewonnen."

De opluchting bij De Boer was dan ook groot toen Schöne vlak voor tijd de 2-1 scoorde. "Je zag de jongens heel de wedstrijd niet tegen zichzelf voetballen, maar ze zo hard knokken om hier gerechtigheid te halen. Dan is het ook voor de staf fantastisch dat die goal van nog valt. Ik moet een compliment geven aan de jongens, ook aan de wissels. We zijn erin blijven geloven. Mentaal is dit een belangrijke opsteker."