Ronaldo wil 'Pep' graag als bondscoach

Ronaldo, voormalig international van Brazilië en speler van Barcelona en Internazionale, denkt dat Pep Guardiola een goede kandidaat is om bondscoach van Brazilië te worden. De Goddelijke Kanaries namen onlangs afscheid van bondscoach Mano Menezes en zijn daarom op zoek naar een nieuwe keuzeheer.

Ronaldo denkt dat Pep de ideale kandidaat is om het land te leiden op het WK van 2014 in eigen land. "We hebben goede coaches in Brazilië en we hebben iemand nodig die het team op een rustige manier kan benaderen. Guardiola is echter de beste coach van de wereld. Hij deed het erg goed bij Barcelona en hij zou een goede keuze zijn voor Brazilië. We moeten afwachten of de fans het ook in hem zien zitten", vertelt de voormalig aanvaller tegenver Globo.

De voormalig speler van onder andere PSV blikt terug op het ontslag van Menezes. "Iedereen is ongeduldig, maar je moet altijd kijken naar het geheel. Ik zou de beslissing zelf echter niet gemaakt hebben. Het is wel zo dat Brazilië weer op het juiste spoor gezet moet worden", besluit hij.