Britt: Samsom en Rutte zijn megaverschillend

Britt Dekker is er achteraf niet blij mee dat ze op Mark Rutte heeft gestemd. "Ik maak me zorgen", schrijft Britt in haar column in Hitkrant. "Laatst mocht ik voor het eerst stemmen en ik heb nog wel op Mark Rutte gestemd. Waarom, vraag ik me af. Spijt!"

De 20-jarige blondine maakt zich onder meer zorgen omdat de VVD'er moet samenwerken met Diederik Samsom van PvdA. "Deze twee gasten moeten samen dus grote beslissingen nemen. Volgens mij kan dat helemaal niet, want ze zijn megaverschillend, net als Ymke en ik."

Britt schrijft dat ook zij en Ymke, met wie ze een talkshow presenteert, geregeld met elkaar in de clinch liggen. Zo hebben ze bijvoorbeeld ruzie over het lettertype dat voor interviewvragen moet worden gebruikt. "Dit is klein, maar bij Rutte en Samsom heeft heel Nederland ermee te maken."

Britt is er ook niet blij mee dat mensen die 'een beetje' verdienen volgens haar vijfhonderd euro per maand moeten betalen voor de zorgverzekering. "Krijgen we kaviaar en champagne bij de huisarts? En bij de tandarts in plaats van een stuiterbal een groot Playmobilkasteel?"