Twee scenaristen aangenomen voor Star Wars

Disney heeft Lawrence Kasdan en Simon Kinberg gevraagd voor het scenario van de achtste en negende Star Wars-films. De twee moeten de ideeën uitwerken van Star Wars-bedenker George Lucas. De rolverdeling is onbekend. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Kasdan schreef eerder mee aan het scenario van de Star Wars-films The Empire Strikes Back uit 1980 en Return of the Jedi uit 1983. Kinberg is bekend van Sherlock Holmes, X-Men: First Class en X-Men: Days of Future Past, waaraan momenteel wordt gewerkt.

Eerder werd Michael Arndt al aangesteld voor de zevende film in de reeks. De trilogie moet een vervolg op Return of the Jedi uit 1983 worden, maar waar de film over gaat is nog niet bekendgemaakt. Ook is nog onduidelijk of hoofdrolspelers Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher terugkeren voor hun rollen. Ze zouden wel te porren zijn voor de nieuwe films.

Disney kocht de productiemaatschappij Lucas Film in oktober voor ruim vier miljard dollar en kondigde meteen drie nieuwe Star Wars-films aan. De eerste film moet in 2015 uitkomen.