Prestaties Ajax verbazen Hummels niet

Mats Hummels is geenszins verrast dat Ajax in de groepsfase van de Champions League vier punten tegen Manchester City heeft gepakt. "Ik wist dat ze bij Ajax beter op elkaar ingespeeld waren dan bij City", zegt de verdediger, die woensdag met zijn ploeg Borussia Dortmund te gast is in de Amsterdam ArenA. "Ajax heeft een zeer goede ploeg."

Dortmund heeft in de voorlaatste groepswedstrijd een punt nodig om de achtste finales van het kampioenenbal te bereiken. "We gaan op jacht naar een goed resultaat, maar hebben met Ajax een zeer goede tegenstander tegenover ons. We hadden het in de eerste wedstrijd heel lastig", refereert Hummels aan de benauwde 1-0 zege in Duitsland.

Hummels zag Ajax bij de loting niet als het lelijke eendje in de groep. "We wisten van tevoren dat niet alleen Real Madrid en Manchester City onze concurrenten waren, maar dat ook Ajax een belangrijke rol zou spelen." De Amsterdammers bezetten momenteel met vier punten de derde plaats in groep D. Dortmund is met acht punten koploper.