Van Sichem: "Danilo zei 'fuck you' tegen me"

Tijdens de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Roda JC was er een opmerkelijke gebeurtenis rondom Roda-verdediger Danilo. Hij ontving in de tweede helft de gele kaart en het leek erop dat hij vervolgens begon te huilen.

Ook na afloop was Danilo nog altijd in tranen, omdat scheidsrechter Tom van Sichem iets tegen hem zou hebben geroepen. "Daar moeten we het intern nog even over hebben", zei Roda-trainer Ruud Brood. "Er is iets voorgevallen, met bepaalde bewoordingen, dat Danilo emotioneel geraakt heeft. We konden hem daarna ook niet echt bereiken."

Van Sichem was na afloop verbaasd over de tranen van Danilo. Volgens de arbiter zei de Portugees "fuck you" tegen hem. "Toen zei ik: what fuck you?", aldus Van Sichem, die vervolgens de gele kaart gaf.

Danilo raakte geheel van slag. "Toen kwam Mitchell Donald naar me toe om te zeggen dat ik iets over de moeder van Danilo zou hebben gezegd. Maar ik zou niet weten wat ik over zijn moeder had moeten zeggen", vervolgt de scheidsrechter.

Volgens Van Sichem is ook op de beelden te zien dat hij niets raars heeft gezegd. "Ik vind het dan ook heel triest dat hij het zo heeft opgevat", besluit de scheidsrechter.

Roda JC verloor het duel met 5-1.