Update DirectX alleen voor Windows 8

Het moest ervan komen, gamers worden geforceerd om over te stappen op Windows 8. Dat komt omdat de nieuwste DirectX-update alleen voor Windows 8 zal verschijnen. De reden hierachter is (nog) niet bekend.

Een Microsoft-medewerker heeft dit bevestigd in een bericht aan developers. In dit bericht staat dat er geen plannen zijn om DirectX 11.1 uit te brengen op andere platformen, zoals Windows 7.  Het enige verschil, aldus Microsoft, is dat DirectX 11.1 van zichzelf ondersteuning voor stereoscopische 3D-weergave heeft, en zullen weinig gamers het verschil merken.

Het lijkt erop dat Microsoft de gamers wil dwingen tot het overstappen naar Windows 8, zoals destijds de overstap van Windows Vista naar Windows 7. Met deze overgang kwam Microsoft met DirectX 11, die alleen maar voor Windows 7 uitkwam, en gebruikers die DirectX 11 wilden gebruiken moesten daardoor dus geforceerd overstappen naar Windows 7.

De grote ontwikkelaars ontwikkelen over het algemeen met de nieuwste versie van DirectX die beschibaar is, waardoor zowel gamers als ontwikkelaars misschien sneller over zullen stappen naar Windows 8.