Ket en Krol stappen naar geschillencommissie KNSB

Rhian Ket en Thomas Krol stappen naar de geschillencommissie van de KNSB. De twee schaatsers, die zaterdag bij de NK afstanden in Thialf in exact dezelfde tijd als vierde eindigden op de 1.500 meter, zijn het niet eens met het beslissing van de schaatsbond om ook Lucas van Alphen en Pim Schipper toe te laten tot de skate-off van woensdag. Volgens NL Sporter, de belangenbehartiger van Nederlandse topsporters, is dat besluit in strijd met de eigen regels van de KNSB.

De KNSB besloot maandag tot een skate-off om te bepalen wie het laatste startbewijs voor de eerste wereldbekerwedstrijden krijgt. Ket en Krol voldeden met een plek bij de eerste vijf aan de selectiecriteria voor een ticket. De gediskwalificeerde Koen Verweij kreeg echter de vierde startplek, omdat hij de snelste tijd had genoteerd en de KNSB voor hem de hand over het hart streek.

Omdat Ket en Krol in exact dezelfde tijd finishten, was een skate-off onvermijdelijk. Tot onbegrip van de twee schaatsers zijn ook de door Verweij gehinderde Schipper en nummer zes Van Alphen uitgenodigd. Ket en Krol vragen de geschillencommissie nu dat besluit te herzien.