[NBA] Jordan verwacht nog geen wonderen van zijn ploeg

Charlotte Bobcats-eigenaar Michael Jordan verwacht niet dat zijn ploeg zich dit seizoen gaat plaatsen voor de play-offs in de NBA. "Dat is niet realistisch. We moeten eerst maar eens de bal vaker in de goede richting gooien. Als we beter gaan spelen gedurende het jaar ben ik tevreden.", zegt de basketballegende.

Zijn ploeg zette vorig seizoen een record neer wat betreft laagste winstpercentage ooit in een NBA-seizoen. Slechts zeven van de 62 wedstrijden leverde een zege op. Om zijn boosheid te verbergen verhuisde Jordan soms tijdens een wedstrijd van de bank naar zijn skybox, hoog in het stadion.

Van opgeven wil His Royal Airness echter niets weten aan de vooravond van een nieuw seizoen. Een eerste stap op weg naar eerherstel is deze zomer al gezet. Mike Dunlap, die veel successen kende met universiteitteams, is aangesteld als nieuwe coach. "Mike heeft de kwaliteiten om de ploeg verder te helpen. Hij heeft een simpele no-nonsens aanpak", zegt Jordan.

"Wij hebben geen ster die de ploeg bij de hand neemt, wij moeten het hebben van goed samenspel. Dat is waar Mike goed in is", weet de oud-speler van Chicago Bulls. "Hij gaat terug naar de basis, leert de spelers simpele dingen. Vorig jaar hebben we een proces ingezet. Dit is een volgende stap. Een jonge coach die onze visie begrijpt en in staat is om een team op te bouwen."

De man die zes keer kampioen werd van de NBA, wil bij de Bobcats een cultuur kweken waarin niemand groter is dan de club. "Je past erin of niet. Als je kijkt naar de winnende ploegen hebben die allemaal een dergelijke cultuur. Als dat lukt, komen de grote namen vanzelf en doe je mee." De Bobcats beginnen vrijdag hun seizoen met een thuiswedstrijd tegen de Indiana Pacers.