Frontman Wu-Tang Clan maakt film over Dzjengis Khan

Rapper RZA gaat een film regisseren over de dertiende-eeuwse Mongoolse veroveraar Dzjengis Khan. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De frontman van de hiphopformatie Wu-Tang Clan leverde onlangs zijn regiedebuut The Man With the Iron Fists af, met Russell Crowe in de hoofdrol.

Blijkbaar zijn de opnames in China voor de oosterse actiefilm hem goed bevallen, want voor de nog titelloze Dzjengis Khan-film keert RZA terug naar de Chinese hoogvlaktes. De film vertelt vanuit het perspectief van Dzjengis' zoon en kleinzoon hoe de Mongoolse veldheer vanuit het verre oosten zowat heel Europa onder de voet kon lopen.

Net als de andere leden van de Wu-Tang Clan is RZA een fervent beoefenaar van oosterse vechtkunsten. Waar The Man With the Iron Fists echter een verhaal vol oosterse magie is, wordt de film over Dzjengis Khan een serieuze biografische film. Wie de hoofdrol gaat spelen is nog onbekend. Zelfs Mickey Rourke was ooit aan deze rol verbonden.

RZA heeft overigens ook getekend voor de regie van de actiethriller No Man's Land. Deze film draait om een juwelendief die op een avond een diamant steelt die veel waardevoller is dan hij ooit had durven dromen. Met behulp van een danseres weet hij uit de klauwen van de eigenaars te blijven en een koper voor de steen te vinden.

De 43-jarige rapper is ook acteur, en is nog even als wapensmid te zien in The Man With the Iron Fists. Die film gaat 7 februari in Nederland in première. Vanaf 28 maart is hij te zien als Blind Master in G.I. Joe: Retaliation.