Nederlanders bij Sporting onderuit, Van der Wiel gelijk met PSG

Het Nederlands getinte Sporting Portugal heeft de lastige uitwedstrijd bij FC Porto niet weten te winnen. De ploeg ging met 2-0 ten onder. Paris Saint-Germain, waar Gregory van der Wiel onder contract staat, speelde met 2-2 gelijk tegen Olympique Marseille. Met twee schitterende treffers was Zlatan Ibrahimovic verantwoordelijk voor de gehele productie van PSG.

Sporting onderuit tegen FC Porto

Met Khalid Boulahrouz, Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel in de basis kwam Sporting vroeg op 1-0. Jackson Martinez bracht Porto in de negende minuut op prachtige wijze aan de leiding. De bezoekers wisten de openingstreffer niet ongedaan te maken. Porto kreeg een uitgelezen mogelijkheid om 2-0 te maken.

Lucho Gonzalez miste de strafschop. Kort voor tijd kreeg de thuisploeg nog een poging vanaf elf meter nadat Boulahrouz in de fout ging in het zestienmetergebied. James Rodriguez wist wel te scoren: 2-0. In totaal vielen er veertien gele kaarten, waaronder voor de drie Nederlanders. Sporting-verdediger Faustino Rojo kreeg twee keer geel.

PSG speelt gelijk bij Olympique Marseille

De Franse klassieker was voor de pauze bijzonder aantrekkelijk. Met Gregory van der Wiel op de bank kwamen de Parijzenaars op achterstand. André-Pierre Gignac speelde Christophe Jallet uit en passeerde doelman Salvatore Sirigu in de verre hoek. Dankzij Zlatan Ibrahimovic kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. De Zweed scoorde bijzonder fraai uit een corner.

Een hoekschop van Maxwell werd door Ibrahimovic met de zijkant van zijn voet binnen gestoten. Nog geen twee minuten later had de oud-Ajacied zijn tweede doelpunt gemaakt. Een vrije trap van een meter of 25 werd fraai langs doelman Steve Mandanda geschoten. De Frans international leek echter niet vrijuit te gaan bij de 1-2. Mandanda kon echter opgelucht ademhalen toen Gignac net als Ibrahimovic voor de tweede keer doel trof.

De spits kopte een hoekschop keurig langs Sirigu. De 2-2 stond bij rust op het scorebord. Na het fluitsignaal liepen de gemoederen nog even hoop op. Morgan Amalfitano deelde een klap uit aan Blaise Matuidi, waarna voor Sirigu woedend was. Na de theepauze werd er niet meer gescoord in Stade Velodrome. Marseille blijft daardoor koploper in Frankrijk. PSG volgt op drie punten. Van der Wiel deed uiteindelijk een kwartier mee.