Viergever: "Zonde om zo te verliezen"

AZ was zondag na een klein uur spelen kansloos op bezoek bij FC Twente. Bij een 1-0 achterstand kregen de Alkmaarders twee rode kaarten, tot ergernis van Nick Viergever.

Viergever wil net als trainer Gertjan Verbeek de arbitrage niet de schuld geven van de 3-0 nederlaag. Met negen man incasseerde AZ nog twee tegendoelpunten. "We deden dingen die we niet moeten doen", zei aanvoerder Viergever tegen Eredivisie Live. "Dat was niet verstandig. Het is wel zonde om zo te verliezen."

De rode kaarten van Adam Maher en Jozy Altidore maakten AZ kansloos in de Grolsch Veste. Maher haakte Roberto Rosales, nadat de rechtsback van Twente verhaal haalde na een valpartij van de middenvelder in het strafschopgebied. Altidore protesteerde vervolgens dusdanig dat arbiter Danny Makkelie twee keer geel gaf.

In het restant van de wedstrijd hielp Makkelie AZ niet bij het geven van een strafschop. Dusan Tadic ging naar de grond. Viergever had geen kritiek op de beslissing van de scheidsrechter. "Terecht. Tadic ging wel heel gemakkelijk liggen. Maar hij werd aangetikt."