Tim Murck acteert liever respectloos

Tim Murck heeft tijdens het spelen van een scène geen respect voor zijn tegenspelers. "Respect heb ik alleen voor en na het spelen", zegt hij tegen dagblad Metro. De acteur is te zien tegenover Daan Schuurmans, Huub Stapel en Anniek Pheifer in de Nederlandse thriller Bellicher: Cel.

"Hoe meer respect ik tijdens het spelen voor iemand heb, hoe harder ik er tegenin ga", gaat de 30-jarige acteur uit onder meer Feuten en Spangas verder. "Daar haal ik voor een deel mijn speldrift vandaan. Mijn personages hebben geen behoefte aan respect."

In Bellicher: Cel, gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles den Tex, speelt Murck een vertrouweling van Schuurmans' Michael Bellicher, wiens identiteit gestolen is. Gedurende de gehele film blijft het echter de vraag of deze Richard wel het achterste van zijn tong laat zien.

Regisseur Peter de Baan en Murck kozen ervoor Richard een bepaalde beheersing te geven en zeer introvert te maken. "Hopelijk is dat gelukt en is het daardoor een spannend personage geworden. Iemand waarbij je je afvraagt wat zijn motieven zijn", vertelt Murck.

Zelf is de acteur allesbehalve introvert, wat hem voor de nodige uitdagingen stelde tijdens de opnames. "Peter zei dan: Tim, je moet nog minder doen. Ik ben zelf allesbehalve een mysterie. Dat vind ik dan heel leuk om te spelen."


Tim Murck acteert liever respectloos (Foto: Novum)