[Premier League] Dzeko voorkomt puntverlies Manchester City

Manchester City heeft de eerste uitzege van het seizoen in de Premier League geboekt. De regerend landskampioen had een laat doelpunt van invaller Edin Dzeko nodig om Fulham op Craven Cottage met 2-1 te verslaan. De Citizens stijgen door de zege van de zevende naar de vierde plaats, met een achterstand van vier punten op koploper Chelsea.

Martin Jol beleefde met Fulham een prima start door een snelle openingstreffer van Martin Petrov. Twee minuten voor rust trok Sergio Agüero de stand gelijk. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, totdat Dzeko zich in de 87e minuut na dramatisch uitverdedigen van Fulham tot gouden wissel ontpopte.

Liverpool boekte op de zesde speeldag eindelijk de eerste zege van het seizoen. Mede dankzij drie doelpunten van Luis Suarez werd de uitwedstrijd bij Norwich City met 5-2 gewonnen. Michel Vorm leed met Swansea City al de derde nederlaag op rij. Uit bij Stoke City verloor de ploeg uit Wales, waar Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman de bank warm hielden, met 2-0.

Voor Everton ziet het er veel zonniger uit. Door een 3-1 thuiszege op Southampton klimmen de Toffees, waar John Heitinga in de basis stond, naar de tweede plaats. Manchester United kan die positie zaterdagavond bij een zege op Tottenham Hotspur weer overnemen.

Dzeko voorkomt puntverlies Manchester City (Foto: Novum)