Apple door het stof voor kaartflaters

Apple heeft excuses aangeboden voor de slechte Maps-applicatie in zijn nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 6. In een open brief biedt topman Tim Cook zijn 'diepste verontschuldigingen' aan voor de frustratie die de app heeft veroorzaakt bij iPhone- en iPad-gebruikers Hij belooft beterschap en raadt applicaties van concurrenten aan.

De nieuwe applicatie is een stap terug ten opzichte van de app die werd meegeleverd in de vorige versies van het besturingssysteem. Die waren gebaseerd op data van Google. Vanwege de hevige concurrentie tussen de twee Californische bedrijven wil Apple zo min mogelijk afhankelijk zijn van Google, waarop het een eigen kaartendienst aankondigde.

De kaarten in de Maps-app zijn echter verre van foutloos. Daardoor vallen bijvoorbeeld hele straten weg, lijken sommige steden niet te bestaan, en worden locaties fout gelabeld. De fouten leidden tot kritiek op Apple, dat normaal gebruiksvriendelijkheid en het goed functioneren van zijn producten hoog in het vaandel heeft staan.