Sergio Perez naar McLaren

Sergio Perez rijdt vanaf volgend jaar in dienst van McLaren. Hij heeft een contract voor meerdere jaren getekend bij de Britse renstal. De Mexicaan wordt er de vervanger van Lewis Hamilton, die zo goed als zeker zal vertrekken naar Mercedes. Dit zou later vandaag bekend moeten worden.

Perez presteerde dit jaar goed bij Sauber. Hij stond onder andere meerdere keren op het podium. De afgelopen tijd werd hij in verband gebracht met Ferrari, waar hij de vervanger zou worden van de matig presterende Felipe Massa. Nu is er echter de verrassende overstap naar McLaren.

"Ik ben ongelooflijk blij dat ik getekend heb bij Vodafone McLaren Mercedes", aldus Perez. "De naam van McLaren is één van de grootste in de geschiedenis van de Formule 1 en het is een team waar zo'n beetje elke coureur voor wil rijden. Ik ben opgegroeid met verhalen over de vele kampioenschappen van Ayrton Senna en ik ben vereerd met het feit dat ik vanaf 2013 naast Jenson mag rijden."

"Ik heb in 2012 keihard gewerkt aan mijn potentieel, maar ik ben altijd nederig en geconcentreerd gebleven. Ik zal Peter Sauber en het team altijd dankbaar zijn voor hun geloof in mij en voor de kansen die ze me hebben gegeven. Ik ben Martin Whitmarsh nu ook net zo dankbaar voor deze volgende stap in mijn carrière. Ik maak me geen illusies: dit is een enorme stap. Maar ik ben er klaar voor. Ik zal de rest van het seizoen mijn uiterste best doen voor Sauber en ik kijk uit naar mijn samenwerking met McLaren en Jenson, die ik lang heb bewonderd als een briljante coureur en een groot kampioen."