Azarenka bereikt kwartfinale WTA-toernooi Tokio

Victoria Azarenka heeft de achtste finales bereikt van het WTA-toernooi van Tokio. De nummer een van de wereld, in de eerste ronde door een bye vrijgeloot, won na iets meer dan een uur spelen met 6-1, 6-1 van Tamara Paszek. De 23-jarige Wit-Russische neemt het voor een plek in de kwartfinale op tegen de Italiaanse Roberta Vinci, de nummer veertien van de plaatsingslijst.

Ook Maria Sharapova zegevierde in haar openingswedstrijd. De Russin, nummer twee van de plaatsingslijst, won haar openingspartij op het Japanse hardcourt nipt in drie sets van de Britse qualifier Heather Watson: 6-7 (7), 6-3, 6-4. In de achtste finales neemt ze het op tegen Lucie Safarova uit Tsjechië, die als zestiende is gerangschikt.

Net als Sharapova en Azarenka bereikte ook Samantha Stosur de laatste zestien. De nummer acht van de plaatsingstabel was in drie sets net te sterk voor Francesca Schiavone. De 28-jarige Australische won met 4-6, 6-2, 7-5 van de Italiaanse gravelspecialiste. Stosur ontmoet in de achtste finale de als twaalfde ingeschaalde Dominika Cibulkova uit Slowakije.