[Bundesliga] Goal Huntelaar, debuut Afellay bij Schalke

Klaas-Jan Huntelaar was op de tweede speeldag van de Duitse Bundesliga opnieuw trefzeker. De Nederlandse spits scoorde zaterdag het derde doelpunt van Schalke 04 tegen FC Augsburg. De formatie van Huntelaar en trainer Huub Stevens won met 3-1. Ibrahim Afellay viel zeven minuten voor tijd in.

Kyriakos Papadoploulos en Jermaine Jones hadden al gescoord voor Schalke toen Huntelaar toesloeg en er 3-0 van maakte in de 72e minuut. Elf minuten voor het einde deed Torsten Oehrl wat terug namens Augsburg, maar de zege van Schalke kwam niet meer in gevaar. Afellay, gehuurd van FC Barcelona, maakte in de 83e minuut zijn debuut voor Schalke toen hij in mocht vallen voor Lewis Holtby.

Werder Bremen, met Eljero Elia in de basis, had weinig problemen met HSV, waarvoor Rafael van der Vaart, net getransfereerd van Tottenham Hotspur, nog niet in actie kwam. Jeffrey Bruma van HSV veroorzaakte een penalty toen hij Elia neerlegde, maar uit de toegekende strafschop wist Bremen nog niet te scoren. Aaron Hunt en Nils Petersen lukte dat in de tweede helft wel: 2-0.

Kampioen Borussia Dortmund, tegenstander van Ajax in de Champions League, had het moeilijk bij FC Nürnberg. De thuisclub kwam na 31 minuten op voorsprong door Tomas Pekhart, negen minuten later maakte Jakub Blaszczykowski gelijk namens Dortmund.

Bayer Leverkusen won thuis van SC Freiburg. Het werd 2-0 door goals van Gonzalo Castro en Philipp Wollscheid. Hoffenheim ging thuis hard onderuit tegen Eintracht Frankfurt: 0-4. Alexander Meier scoorde twee keer namens de bezoekers.

Gisteren boekte SpVgg Greuther Fürth zijn eerste zege ooit geboekt in de Bundesliga. De promovendus won uit bij FSV Mainz met 1-0 na vorige week een 3-0 nederlaag te hebben geleden tegen Bayern München. Halverwege de tweede helft was het de 19-jarige Felix Klaus die geschiedenis schreef met de eerste goal van Greuther Fürth op het hoogste niveau.

Goal Huntelaar, debuut Afellay bij Schalke (Foto: Novum)