Falcao bezorgt Atlético Europese Supercup

Atlético Madrid heeft vrijdag in Monaco beslag gelegd op de Europese Supercup. De winnaar van de Europa League was met 4-1 veel te sterk voor Chelsea, dat afgelopen seizoen de Champions League veroverde. Atlético had de overwinning voor een groot deel te danken aan spits Radamel Falcao, die de eerste drie doelpunten voor zijn rekening nam.

De show van Falcao begon al na zes minuten. Na een prima dieptepass van Gabi schudde hij Gary Cahill en David Luiz van zich af om via de binnenkant van de paal raak te schieten. Zijn tweede goal was van nog grotere schoonheid. Met links krulde de Colombiaan de bal op schitterende wijze langs doelman Petr Cech.

Nog voor rust was de wedstrijd van alle spanning ontdaan. Na een assist van Arda Turan was het Falcao die met zijn derde goal van de avond Chelsea op een kansloze achterstand zette. Centrale verdediger Miranda maakte er na een uur spelen ook nog 4-0 van, waarna Cahill de eer namens Chelsea nog een beetje mocht redden.

De Europese Supercup werd voorlopig voor het laatst gespeeld in het Stade Louis II in Monaco. Volgend jaar treffen de winnaars van de Champions League en Europa League elkaar in Praag. Het jaar daarna is Cardiff de plaats van handeling.

Falcao bezorgt Atlético Europese Supercup (Foto: Novum)