Animal Crossing uiterlijk in juni verkrijgbaar

Het avonturenspel Animal Crossing voor de Nintendo 3DS ligt uiterlijk volgend jaar juni in de winkel. Dat heeft de Amerikaanse tak van Nintendo woensdagnacht bevestigd. Doorgaans is het verschil tussen de Amerikaanse en Europese release enkele dagen. Wereldwijd zijn 16,5 miljoen Animal Crossing-spellen verkocht.

Animal Crossing voor de Nintendo 3DS werd ruim twee jaar geleden aangekondigd. Daarna werd het stil rond de game. In het spel, dat op 8 november al op de Japanse markt verschijnt, kunnen gamers onder meer hun huis bouwen en inrichten, verschillende banen aannemen, zwemmen, vissen of zoeken naar fossielen.

Spelers leven in een klein dorp vol met andere bewoners. Sociale interactie met de virtuele bewoners is hierbij van belang. Spelers beginnen het spel met een tent als woning, maar kunnen uitgroeien tot burgemeester van het dorpje.

De eerste game in de reeks verscheen in 2001 voor de Gamecube, waarna ook een versie voor de Nintendo Wii en de Nintendo DS werd gemaakt. Naast een versie voor de Nintendo 3DS werkt Nintendo ook aan een Animal Crossing voor de Wii U.