Metal Gear Solid: Ground Zeroes in de maak

De Japanse gamestudio Kojima Productions werkt aan de actiegame Metal Gear Solid: Ground Zeroes. In tegenstelling tot de rest van de Metal Gear-reeks kent deze game geen missiestructuur, maar een open spelwereld. Dat schrijft gametijdschrift Famitsu donderdag. Het is niet bekend voor welke spelcomputers de game verschijnt.

Voor de presentatie werd het spel gespeeld op een pc die qua rekenkracht doet denken aan de Playstation 3. Waarschijnlijk is de game, die gebruikmaakt van Kojima's eigen Fox Engine-software, dus in de maak voor de huidige spelcomputers. Volgens het tijdschrift wordt de Fox Engine ook gebruikt voor de nieuwe generatie spelcomputers.

Tijdens de presentatie zagen aanwezigen hoofdpersoon Snake zoeklichten ontwijken, in een jeep rijden en uiteindelijk ontsnappen in een helikopter. Over het verhaal laat Kojima Productions op dit moment nog niets los, maar in eerdere Metal Gear-spellen wordt met 'Ground Zero' verwijzen naar een gebied aan de rand van een stad in het Midden-Oosten.


Metal Gear Solid: Ground Zeroes in de maak