Marko eist betere kwalificaties van Vettel

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko eist dat Sebastian Vettel zich beter zal gaan kwalificeren. Het is volgens de Oostenrijker de enige manier dat de regerend wereldkampioen in de Formule 1 aanspraak kan maken om zijn titel te verlengen.

"Het kampioenschap is absoluut nog haalbaar voor ons. Maar dan moet Vettel het wel beter gaan doen in de kwalificaties." Marko weet dat Vettel dit jaar in elf races pas drie keer van poleposition is vertrokken, tegenover vijftien keer in negentien wedstrijden vorig seizoen. Vettel pakte dit jaar tot nu toe één zege, terwijl teamgenoot Mark Webber al tweemaal op de hoogste trede van het podium mocht staan. De Australiër staat in het kampioenschap vlak voor de Duitser, maar wel op ruime afstand van Fernando Alonso.

"Sebastian hoeft niet vijf keer te winnen om weer kampioen te worden, maar uitvalbeurten kan hij zich niet meer veroorloven. De goede reeks van Fernando Alonso eindigt een keer en dan moeten we toeslaan. Bij ons mogen beide rijders de wereldtitel pakken. Dus Mark Webber kan ook voor het kampioenschap gaan."