Assassin's Creed III-combat uitgelegd

Ubisoft heeft het tweede deel van de 'making of Assassin's Creed III' via gamespot openbaar gemaakt. In deze video praat de studio over de gevechten, de nieuwe wapens en meer.

Connor heeft als favoriete wapen zijn tomahawk, om zijn vijanden een kopje kleiner te maken. Met pijl en boog is hij op afstand ook gevaarlijk en zijn touw laat hem lijken op Scorpion uit Mortal Kombat. Hij schreeuwt nog net geen "Come over here", maar hij trekt zijn tegenstander wel naar zich toe om ze daarna kennis te laten maken met zijn vuisten of wapentuig. Het touw is ook op andere inventieve manieren te gebruiken om mensen bijvoorbeeld op te hangen. Om de vuurwapens te ontwijken kun je natuurlijk wegrennen of opzij springen, maar je kunt een vijand grijpen en als meatshield gebruiken. Er wordt daarna ook nog gesproken over de vechtstijl en taktiek.

Assassin's Creed III komt 31 oktober uit voor PlayStation 3 en Xbox360. De pc-versie wordt 23 november verwacht. Er komt nog een Wii U-versie, wanneer de console uitkomt.