'Verkrachtingsbaby hetzelfde als buitenechtelijk kind'

Na Todd Akins heeft opnieuw een Republikeinse senaatskandidaat zichzelf flink in de voet geschoten met een debiele uitspraak. Tom Smith, in de race om Pennsylvania te vertegenwoordigen in de Amerikaanse senaat, stelde dat een kind dat het resultaat is van een verkrachting hetzelfde is als een buitenechtelijk kind. Dat meldt de Huffington Post.

Ironisch genoeg wilde Smith juist afstand nemen van de uitspraak van zijn al in ongenade gevallen partijgenoot dat verkrachting nooit tot zwangerschap leidt, daarmee implicerend dat vrouwen die wel zwanger zijn geworden van hun verkrachter feitelijk sletten zijn. Wel schaarde hij zich achter een algeheel verbod op abortus, ook voor incest- en verkrachtingsslachtoffers.

Toen een journalist daarop vroeg hoe hij erover zou denken als zijn eigen dochter verkracht zou worden vertelde hij dat in zijn familie iets soortgelijks voortdeed. "'Zij koos gelukkig om het kind te laten leven, en ik moet haar daarvoor roemen. Maar gelukkig voor mij, moest ik ... zij maakte zelf de juiste keuze. Begrijp me niet verkeerd, zij was niet verkracht, maar het lijkt erop", aldus Smith.

"Een baby krijgen als je niet getrouwd bent. Schuif jezelf in de schoenen van de vader, dat is toch dezelfde situatie", zo gooide Smith zijn eigen glazen nog wat verder in, nadat de journalist concludeerde dat een baby uit een verkrachting volgens Smith blijkbaar hetzelfde is als een buitenechtelijk kind.