Piquet jr. verduidelijkt standpunt over Senna

Nelson Piquet jr. heeft zijn standpunten over Ayrton Senna verduidelijkt. De Braziliaan riep over zijn legendarische landgenoot dat hij in de moderne Formule 1 niet mee kon komen. Dit blijkt iets genuanceerder te liggen, zo meldt hij in een column op Yahoo Esportes.

"De journalisten probeerden controverse te creëeren rond mijn standpunt over Ayrton Senna, terwijl dat er gewoon niet is. Ik zei dat als Ayrton tien jaar eerder geracet zou hebben hij niet het succes zou hebben gehad dat mijn vader heeft gehad. Er was een andere tijd en realiteit. Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig was de betrouwbaarheid veel minder en de coureurs moesten veel meer weten van de mechanische zijde."

"Het is niet per ongeluk geweest dat mijn vader de bandenwarmers, actieve vering, verbeterde turbomotoren en enkele andere oplossingen mee heeft helpen ontwikkelen. Senna kwam wat later en op dat moment was het mogelijk om bijna helemaal op de limiet te rijden, zonder een ontwikkelingscoureur te zijn zoals vroeger. Ayrton arriveerde, net als ik, in Europa om zich alleen maar bezig te houden met rijden. Hij was een supersnelle coureur en een van de besten qua pure snelheid."

"Hij had niet de mechanische kennis die zijn voorgangers wel hadden en hij hoefde zich niet al te veel zorgen te maken over of de motor en versnellingsbak het wel uit zouden houden. Het is logisch: iedere coureur is het product van zijn tijd. Ieder deed wat hij moest doen om zijn tijdperk te domineren en iedere keer waren daar andere dingen voor nodig. Zo zit het en daar is niets controversieels aan."