[Premier League] Overtreding Van der Vaart fataal voor Spurs

Tottenham Hotspur is met een nederlaag aan het nieuwe seizoen in de Premier League begonnen. Op bezoek bij Newcastle United verloor de Londense club met 2-1. Hatem ben Arfa scoorde tien minuten voor tijd uit een door Rafael van der Vaart veroorzaakte penalty het winnende doelpunt.

De Spurs waren eerder nog van een achterstand teruggekomen. Jermain Defoe poetste met zijn gelijkmaker in de 76e minuut de openingstreffer van Demba Ba weg. Vier minuten later deed een overtreding van Van der Vaart op Ben Arfa de ploeg van nieuwe trainer André Villas-Boas alsnog de das om.

Vurnon Anita maakte zijn debuut voor Newcastle door twintig minuten voor tijd in te vallen. Zijn voormalig ploeggenoot bij Ajax Jan Vertonghen bleef bij Tottenham negentig minuten lang op de bank.

Overtreding Van der Vaart fataal voor Spurs (Foto: Novum)