Advocaat hoeft Martina niet

Dick Advocaat heeft geen behoefte aan de komst van rechtsback Cuco Martina. De PSV-trainer kiest liever voor Atiba Hutchinson dan de verdediger van RKC Waalwijk. Cuco Martina werd de voorbije weken in verband gebracht met PSV en Roda JC. Eerstgenoemde club lijkt nu af te haken, aangezien Advocaat duidelijk maakt geen behoefte te hebben aan zijn komst.

"Met alle respect, maar dan ga ik liever verder met Atiba Hutchinson", reageerde Advocaat zaterdagochtend in het Algemeen Dagblad. Martina schermt dan nog altijd met de interesse van Roda JC, maar RKC stelt zich hard op tegenover de 22-jarige verdediger: hij mag niet weg. Martina liet vorig seizoen, in zijn eerste jaar op eredivisieniveau, een goede indruk achter.

PSV zoekt ondertussen wel verder naar defensieve versterking. Advocaat wil er nog één verdediger bij. "Dat heb ik vier weken geleden ook al geroepen. Maar dat kan alleen als er iemand vertrekt", aldus de trainer. Martina, die RKC nog voor 31 augustus hoopt te  verlaten, moet nu hopen dat andere clubs concreet worden. Naast Roda wordt ook Fulham met de vleugelverdediger in verband gebracht.