Piloten vragen passagiers te lappen voor tankbeurt

Passagiers van een vliegtuig van Air France zullen gisteren vreemd hebben opgekeken toen ze door de bemanning werden gevraagd of ze wat konden missen voor een tankbeurt. Het toestel moest in de Syrische hoofdstad Damascus worden bijgetankt, maar de autoriteiten aldaar namen geen genoegen met een creditcard als betaalmiddel voor de kerosine. Dat meldt het AD.

Het was überhaupt niet de bedoeling dat het vliegtuig in Damascus aan de grond zou komen: het toestel was onderweg van Parijs naar de Libanese hoofdstad Beiroet. Door onrust in die stad besloot de bemanning echter uit te wijken naar het Jordanese Amman, waardoor een tankstop noodzakelijk werd. Daartoe landde het vliegtuig in Damascus, waar Air France door de huidige politieke situatie in Syrië al enige tijd niet meer op vloog.

Uiteindelijk konden de beurzen van de passagiers gesloten blijven. Het vliegtuig kon zonder een bijdrage van hun kant worden bijgetankt en kon alsnog koers zetten naar Amman. Over de betaalwijze hult Air France zich in stilzwijgen.