Baanwielrenner Mulder pakt brons

Baanwielrenner Teun Mulder heeft dinsdag op de Olympische Spelen de tweede ronde op het onderdeel keirin bereikt. De Nederlander, die het olympische sprintonderdeel aan zich voorbij liet gaan om zich helemaal te richten op de keirin, finishte als tweede in zijn heat.

Mulder bleef Hersony Canelón uit Venezuela met veel pijn en moeite voor. De Duitser Maximilian Levy kwam als eerste over de streep. De favoriet Chris Hoy uit Groot-Brittannië won zijn heat simpel. De eerste twee in elke heat kwalificeren zich direct voor de tweede ronde, de andere vier mogen het nog een keer in de herkansing proberen.

Update 18.08 uur

Teun Mulder heeft de finale op de keirin bereikt. De Nederlander werd in zijn halve finale derde achter de Brit Chris Hoy en de Maleisiër Azizulhasni Awang. Ook de Duitser Maximilian Levy, de Nieuw-Zeelander Simon van Velthooven en de Australiër Shane Perkins zijn door naar de finale die later vandaag verreden wordt.

Update 19.17 uur

Teun Mulder heeft de goede olympische dag voor Nederland een goed vervolg gegeven door brons te pakken op de keirin. In een spannende finale toonde de grote favoriet Chris Hoy zijn klasse en snelde naar het goud, voor de Duitser Maximilian Levy. Mulder kwam achter dit duo tegelijk over de finish met de Nieuw-Zeelander Simon van Velthooven. De jury bekeek vervolgens de finishfoto uitvoerig, maar kon geen uitsluitsel geven wie van beiden sneller was, waardoor zowel Mulder als Van Velthooven de bronzen medaille toebedeeld kregen.