Hockeydames verslaan België

De Nederlandse hockeydames hebben hun eerste wedstrijd tegen België gewonnen. In de Riverbank Arena domineerde Nederland vanaf het eerste fluitsignaal.

Onze zuiderburen kwamen er aanvankelijk dan ook niet aan te pas, maar tot doelpunten voor Oranje leidde het veldoverwicht nog niet. Wel kwamen er kansen, waarvan er één op de lat belandde.

Vlak voor rust viel uiteindelijk het eerste doelpunt door een tip-in van Kim Lammers na een goede pass van Eva de Goede. In het begin van de tweede helft zorgde Lammers ook voor de 2-0. De wedstrijd was toen al gespeeld, en in de laatste minuten maakte Caia van Maasakker het feestje compleet door uit een strafcorner de 3-0 binnen te schieten.

Nederland gaat nu na één wedstrijd aan de leiding in de relatief makkelijke poule A.