Van Ginkel: "Mooi om thuis te vertellen"

Vitesse speelde donderdagavond met 4-4 gelijk, mede door twee doelpunten van uitblinker Marco van Ginkel. De speler was niet ontevreden na zijn Europese debuut.

"Ik heb in ieder geval iets moois om thuis te vertellen", verklaarde de aanvaller na afloop van het duel met Lokomotiv Plovdiv aan Omroep Gelderland. Hij was de tweede speler uit de familie Van Ginkel die in Europees verband scoorde. Vader Alex vond namens FC Utrecht het net in de Europa Cup.

Van Ginkel was te spreken over zowel zijn eigen als de collectieve prestatie. "Dit was een lekker Europees debuut met twee doelpunten van mij. Vier keer scoren geeft vertrouwen en we hadden nog wel een paar kansen. De hitte van 32 graden was niet helemaal in ons voordeel."

Vitesse speelt volgende week de return in Arnhem. De club verzekerde zich vorig seizoen onder trainer John van den Brom van Europees voetbal. Inmiddels heeft Fred Rutten het roer overgenomen bij de club, die onder leiding van eigenaar Merab Jordania jacht maakt op de Nederlandse top.