Immers wil na loopbaan in voetbal actief blijven

Lex Immers verruilde deze zomer ADO Den Haag voor Feyenoord. De aanvaller heeft zijn carrièreverloop al in z'n hoofd. Immers hoopt na z'n actieve loopbaan trainer te worden.

Een terugkeer bij zijn grote liefde ADO behoort voor Immers tot z'n carrièreplannen. Maar voorlopig is dat niet aan de orde, zegt Immers in gesprek met NUsport. "Mijn ideaalbeeld is: drie tot vier jaar bij Feyenoord spelen, dan misschien nog voor twee jaartjes naar een mooie club in het buitenland en tot slot een jaartje afbouwen bij ADO. Dan is het wel mooi geweest, denk ik."

Vervolgens wil Immers graag in het voetbal actief blijven. "Na mijn carrière wil ik jeugdtrainer worden; lekker met C- of B-junioren aan de slag. Bij ADO óf bij Feyenoord. Aan een baantje buiten het voetbal zal ik niet snel meer beginnen. Hamburgers bakken, zoals vroeger bij McDonald's, doe ik alleen nog thuis."

Immers is 26 jaar en begint volgende maand bij Feyenoord aan zijn zesde seizoen in het betaalde voetbal en vijfde in de Eredivisie. Bij Feyenoord neemt hij rugnummer tien over van de naar Manchester City teruggekeerde publiekslieveling John Guidetti.