Seedorf werkt eerste training af bij Botafogo

Clarence Seedorf heeft zijn eerste training bij zijn nieuwe club Botafogo erop zitten. De 36-jarige Nederlander werd dinsdag ontvangen door coach Oswaldo de Oliveira. Seedorf liep zo'n vijftien minuten rondjes om het veld, waarna hij zich kort bij de groep voegde. De middenvelder kwam afgelopen vrijdag aan in Rio de Janeiro, waar hij een tweejarig contract tekende bij Botafogo.

De speler wordt deze dagen geëvalueerd door de medische afdeling van de Braziliaanse club. Daarna wordt een plan uitgezet om Seedorf zo snel mogelijk speelklaar te krijgen, iets wat ook nog kan worden vertraagd door het missen van de juiste documenten. "Hij moet officieel speelgerechtigd zijn. Deze tijd moeten we dus gebruiken om hem met het team kennis te laten maken", aldus De Oliveira.

Seedorf hoopt zo snel mogelijk te kunnen spelen bij zijn nieuwe club. "Ik ga hard werken om fysiek zo snel mogelijk fit te worden, zodat ik het team naar een hoger niveau kan helpen." De verwachting is dat Seedorf op 22 juli zijn debuut kan maken in de thuiswedstrijd tegen Grêmio.

Waar hij precies komt te spelen is nog onduidelijk. De Oliveira liet dinsdag weten dat hij nog niet heeft besloten waar hij Seedorf wil gebruiken. "Hij kan zowel aanvallend, als op links, als meer verdedigend goed uit de voeten. Ik heb dit nog niet met hem besproken. Binnenkort ga ik met hem en de andere middenvelders om tafel om te kijken waar Seedorf het beste tot zijn recht komt."

Seedorf liet tijdens de persconferentie die hij maandag gaf blijken een diepgewortelde liefde te hebben voor Brazilië. "Ik kom hier al jaren tijdens mijn vakanties. Toen ik tien jaar was zat ik voor de televisie te huilen omdat Brazilië bij het WK in 1986 uit werd geschakeld. Brazilië heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Ik ben trots dat ik in een land mag spelen dat zoveel grote voetballers heeft voortgebracht."

Botafogo is na Flamengo, Fluminense en Vasco da Gama de vierde club in Rio de Janeiro en heeft een jong team in opbouw. De ploeg won in de clubhistorie tweemaal de Braziliaanse titel, in 1968 en 1995, maar degradeerde in 2002. Sindsdien klimt de ploeg langzaam uit het dal en speelt in de competitie mee om de bovenste acht plekken. Na acht speelronden staat Botafogo nu zevende, zeven punten achter koploper Atlético Mineiro.


Seedorf werkt eerste training af bij Botafogo (Foto: Novum)