Elia hoopt via Werder op Oranje

Werder Bremen maakte vanmorgen de komst van Eljero Elia wereldkundig. De club is blij met de pijlsnelle buitenspeler. "We zijn blij dat hij nu deel uit maakt van Werder Bremen."

Elia trainde vandaag al mee met de selectie van Werder. "Zondag was hij afgereisd naar Bremen voor medische keuring. Gisteren wou hij met de selectie meetrainen, maar dit mocht nog niet omdat hij persoonlijk nog wat zaken omtrent zijn contract moest afhandelen met Juventus. Vanmorgen is hij geslaagd voor de fitness-test en stond daarna op het trainingsveld", aldus de club in een statement op de clubsite.

De 26-jarige aanvaller komt over van Juventus, waar hij slechts 175 minuten in actie kwam. "Ik ben vertrouwd met de competitie. Het is één van 's werelds beste competities en de stadions zitten altijd vol. Daarnaast is het niveau hoog en er is veel concurrentie. Via Werder probeer ik om me in de kijker te spelen voor de nationale ploeg", vertelt hij op het digitale thuis van Werder.

Alvorens hij voor Juventus speelde, kwam hij in actie namens ADO Den Haag, FC Twente en Hamburger SV. Hij komt voor 5,5 miljoen euro over (mogelijk twee miljoen extra bij goede prestaties) en tekent voor vier jaar in de Noord-Duitse stad.