Burenruzie Almelo eist leven

Een 64-jarige man die een kleine twee weken geleden tijdens een burenruzie in Almelo gewond raakte, is woensdag bezweken aan zijn verwondingen. Dat meldt de politie donderdag. De burenruzie liep uit op een vechtpartij, waarbij de 64-jarige man ten val kwam.

Een 61-jarige man en zijn 23-jarige zoon zitten nog vast vanwege hun aandeel de zaak. Een 36-jarige buurman van de twee en de 59-jarige echtgenote van de 61-jarige man zijn inmiddels vrijgelaten. Zij zijn nog wel verdachten in de zaak.

De vechtpartij vond plaats op de hoek van de Anjelierstraat en de Violierstraat. De burenruzie begon toen de 59-jarige vrouw een woordenwisseling kreeg met de 36-jarige buurman over een langlopende kwestie. De 61-jarige man van de vrouw mengde zich in de ruzie, waarop de situatie escaleerde en een vechtpartij ontstond.

De 23-jarige zoon van het echtpaar begon mee te vechten. Vervolgens begon ook de 64-jarige man, de vader van de 36-jarige achterbuurman, zich te bemoeien met de matpartij. Hij viel tijdens de vechtpartij en moest naar een ziekenhuis worden gebracht.