Spa wil tot zeker 2016 op F1-kalender

De organisatie van de Grand Prix van België wil nog zeker vier seizoenen een Formule 1-race organiseren. Hiertoe is een voorstel ingediend bij F1-baas Bernie Ecclestone, zo meldt de krant L'Echo.

Het huidige contract van Spa-Francorchamps met de Formule 1 loopt na dit seizoen af en het was de bedoeling dat de race de komende jaren met Frankrijk af zou wisselen. Die plannen komen echter niet van de grond nu Nicolas Sarkozy niet langer president van Frankrijk is en zijn opvolger andere prioriteiten stelt. Volgens L'Echo wil de organisatie van de race in België daarom alleen verder, mits het jaarlijkse tekort gehalveerd kan worden. Daarom zou de racefee omlaag moeten naar vijftien miljoen euro. Gehoopt wordt dat er eind augustus/begin september een akkoord ligt.

Andre Maes CEO van Spa Grand Prix, de organisator van de race: "De verkiezing van Francois Hollande tot president van Frankrijk heeft de situatie veranderd. We hebben een voorstel gedaan aan Ecclestone, maar vanwege de vertrouwelijkheidsclausule kan ik je er niets over vertellen."