Frijns mag Formule 1-bolide testen

Robin Frijns mag komend weekend op de gloednieuwe Moscow Raceway zijn debuut in een Formule 1-auto maken. De jonge Nederlander mag een Formule 1-demonstratie geven met een Red Bull RB6 uit 2010 en krijgt verder een aantal testronden aangeboden.

Frijns is dit jaar debutant in de World Series by Renault en leidt samen met Sam Bird het kampioenschap. Voor het seizoen beloofde Renault dat er voor de leider in de titelstrijd na de race op de Nürburgring een beloning klaar zou liggen in de vorm van een F1-demonstratie. Dit cadeautje is nu voor Frijns, mede doordat Bird in dienst is van Mercedes en al wat ervaring in een Formule 1-bolide heeft.

Frijns is dan ook blij met de test. "Ik krijg vrijdag veertig minuten in de auto om er aan te wennen. Leren hoe het allemaal werkt en gewoon wat ervaring opdoen in een Formule 1-auto. Zaterdag mag ik dan een show geven. Ik heb nog geen idee hoe ik een donut moet draaien, maar dat moet vast niet al te moeilijk zijn. We rijden dit weekend als eerste raceklasse op het circuit van Moskou en ik ga gewoon genieten van de Formule 1-ervaring. Hopelijk wen ik niet te veel aan de auto, want ik moet de rest van het weekend natuurlijk gewoon in de World Series-wagen rijden!"

In de World Series by Renault komt Frijns naast Bird ook een gevestigde naam als Jules Bianchi tegen die bij Ferrari in het opleidingsprogramma zit. Vooralsnog blijft de Nederlander in zijn debuutjaar de Fransman ruim voor. Hierdoor lijkt er in de toekomst voor de Limburger, die al kampioen werd in de Formule BMW en in de Formule Renault 2.0, meer in het vat te zitten. "Eerst maar gewoon concentreren op dit jaar. Ik moet er volledig voor gaan en hopelijk pluk ik daar voor volgend jaar de vruchten van."